måndag 17 jun, 2024

Frankrike och Storbritannien planerar för en tredje vaccinspruta

Dela

Den franska hälsomyndigheten Haute Autorité de Santé ställer sig bakom den franska regeringens planer på att erbjuda en tredje vaccindos till alla över 65 år samt de i riskgrupper. Samtidigt väntas Storbritannien erbjuda detsamma till 70-plussare i riskgrupper.

En person med insyn i den vaccinkommitté som råder den brittiska regeringen i vaccinfrågor säger till Financial Times att man planerar för ett riktat vaccinprogram och att det möjligen kan komma igång redan i september. Att det ska bli någon bredare vaccinering i Storbritannien redan nästa månad anses uteslutet, rapporterar tidningen.

I Frankrike beräknas de riktade vaccinationerna till personer över 65 samt de i riskgrupper komma igång i oktober. Planerna hänger emellertid på att den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA samtycker till ”booster”-sprutorna.

Världshälsoorganisationen WHO har samtidigt uttryckt att det inte finns något behov av en tredje spruta i utvecklade länder, givet att de flesta i världen alltjämt är ovaccinerade och att doserna behövs bättre på andra håll.

Källa: di.se

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy