måndag 24 jun, 2024

Geishor skyddas mot ”paparazzi”-turister

Foto:pixapay

Dela

Instagrambesatta ”paparazzi”-turister trakasserar Kyotos geishor, hävdar lokalbefolkningen. Nu begränsas turisternas tillgång till geishadistriktet Gion.

Geishor i oklanderliga håruppsättningar, vitt smink och färgglada kimonor störs – ibland på oförskämt sätt – av turister som vill ta selfies, hävdar lokalbefolkningen i geishadistriktet Gion.

En geishalärling har fått sin kimono sönderriven och en annan har fått en fimp innanför kragen, enligt det lokala boenderådet, som poängterar att distriktet inte är en nöjespark.

Nu ska staden Kyoto sätta upp skyltar som förbjuder turister från att gå in i privatägda gränder i Gion.

– Vi vill inte göra det här, men vi är desperata, säger lokalpolitikern Isokazu Ota som kallar turisterna som trängs runt geishorna för ”paparazzi”.

Turismen till Japan har blomstrat efter coronapandemin och även på andra håll i landet vidtas åtgärder. Bland annat kommer vandrare som tar den mest populära vägen upp på berget Fuji i sommar att behöva betala en avgift.

Källa:TT-AFP

Dela

Relaterade inlägg

Nu, inträffar sommarsolståndet. Det innebär är att idag är årets längsta dag. Nu väntar årets kortaste...
Sedan i oktober 2023 har Utrikesdepartementet avrått svenskar från att resa till Libanon. Men trots avrådan...
Bokningstrycket hos Skidanläggningsföretaget Skistar fortsätter att öka. Och det är framförallt de danska gästerna som...
Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy