onsdag 24 jul, 2024

Göteborg Landvetter Airport utnämnt till highly commended

Foto: Swedavia

Dela

Swedavias flygplats Göteborg Landvetter Airport har utnämnts till highly commended flygplats i kategorin ECO Innovation Award av branschorganisationen Airports Council International Europe (ACI) som utser de ledande europeiska flygplatserna inom miljö- och klimatarbete. Utmärkelsen är den näst högsta som delas ut och ytterligare ett kvitto på det idoga arbete kring flygets klimatomställning som Swedavia bedriver för fossilfritt flygande på sina tio flygplatser. Göteborg Landvetter, Sveriges andra största flygplats, prisas i konkurrens med över 500 flygplatser och 50 länder i Europa.

Swedavia är världsledande i att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. I december 2023 var Göteborg Landvetter Airport också en av de första flygplatserna i världen och tillsammans med Malmö Airport den enda i Norden som nådde den högsta certifieringen (nivå 5) inom det internationella ackrediteringsramverket Airport Carbon Accreditation, ACA. Ramverket utvärderar löpande flygplatsers samlade klimatarbete utifrån bland annat Parisavtalet.

– Det är givetvis väldigt glädjande att Swedavia med Göteborg Landvetter får motta utmärkelsen highly commended ECO Innovation Award av ACI. Allt det arbete som vi tillsammans lagt ner för att bidra till ett fossilfritt flygande och fossilfria flygplatser fortsätter att bära frukt. Vi har ett omfattande och innovativt miljö- och klimatarbete där vi både själva ställt om i den egna verksamheten genom att exempelvis använda HVO100 till våra bilar, grön el till hela flygplatsen samt fossilfri gas samtidigt som vi genom partnerskapsplanen nu också bidrar till att våra partners på Landvetter kan ställa om enklare. Vi har en bredd palett i vårt samlade omställningsarbete och det är givetvis sporrande att det uppmärksammas, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport på Swedavia.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Norska klimataktivister har tagit sig in på Oslos flygplats Gardermoen och försöker störa trafiken, rapporterar...
Första charterflyget från tyska Frankfurt på Jönköping Airport. Ombord på Discover Airlines Airbus 320 fanns...
Efter tio års frånvaro kommer värmlänningarna återigen kunna resa med en av Sveriges största researrangörer,...
Kiruna flygplats är stängd sedan man upptäckt fel på landningsbanan. Flygplatsen kommer att vara stängd...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy