torsdag 20 jun, 2024

Här är årets vinnare av The Awards of Swedish Lapland

Dela

För sjätte gången delar Swedish Lapland Visitors Board ut utmärkelserna The Awards of Swedish Lapland. I år går dessa till Niehku Mountain Villa, Voigt Travel, Peter Engström och Explore the North

Under besöksnäringens årliga kunskaps- och nätverksdagar Academy of Swedish Lapland, ett forum för att samla och stärka besöksnäringen i Sveriges arktiska destination, delas årligen utmärkelserna The Awards of Swedish Lapland ut. Under de två dagarna erbjuds ett digert program av föreläsare och föredragshållare för att stärka näringens kompetens och attraktivitet.

The Awards of Swedish Lapland delas ut i fyra kategorier, både för att synliggöra men också premiera de som levererar utmärkande insatser som stärker destinationen Swedish Laplands konkurrens- och attraktionskraft. De fyra priserna har alla olika kriterier och pristagarna nomineras i ett öppet förfarande. Juryn består av representanter från Swedish Lapland Visitros Board samt lokala destinationer inom Swedish Lapland, Vinnaren utses sedan genom omröstning. 

Årets Möjliggörare nomineras med utgångspunkten: ” Modig och ihärdigt initiativ som bakom kulisserna skapat möjligheter att genomföra arrangemang, utveckla eller etablera nya anläggningar eller upplevelser som får varumärket Swedish Lapland att färdas ut i världen”.

Till årets möjliggörare utses Peter Engström

Juryns motivering: 

”Genom sin energi och engagemang i att utveckla Storklinten till en året-runt anläggning, dessutom för sin insats och investeringar i förverkligandet av den nya innovationen Arctic Bath i Harads – som redan tagit plats i de stora internationella designmagasinens inspirationssidor – har anläggningsentreprenören Peter Engström skapat möjligheter för Swedish Laplands vidare attraktion på världsmarknaden.”

Årets Innovation nomineras med utgångspunkt i: ”En innovativ idé som bidrar till besöksnäringens utveckling, som har nått kommersiellt genomslag och sätter Swedish Lapland på den internationella kartan.”

Till årets Innovation utses Niehku Mountain Villa. 

Juryns motivering: 

”Genom att bokstavligt gräva där man står har grundarna bakom Niekhu Mountain Villa skapat en dröm djupt förankrad i platsens historia. Kombinationen av byggnadens unicitet, där delar av lokstallsruinen i Riksgränsen byggts in i hotellet och ett genuint värdskap i absolut världsklass, samt närheten till en enastående fjällvärld, gör detta till en ny storartad upplevelse av Swedish Lapland, som redan upptäckts av gäster såväl som världens media.”

Årets Brobyggare nomineras utifrån kriterierna: ”Person eller företag som bygger värdefulla broar och nätverk som stärker Swedish Laplands position på den internationella resemarknaden”.

Till årets brobyggare utses Voigt Travel.

Juryns motivering: 

”Genom att etablera och bibehålla direktflygförbindelser från Holland till två flygplatser i Swedish Lapland, dessutom under två säsonger, har Voigt Travel etablerat en värdefull luftbro mellan Swedish Lapland och Europa, där vi också ser hur den holländska marknaden ökar sitt inresande till destinationen år från år.”

Spirit of Swedish Lapland delas ut för första gången i år och ges till en inspiratör eller ett initiativ som genom sitt genuina värdskap lyfter destinationen Swedish Lapland och gör att besökaren känner sig hemma i vår arktiska vardag.

Till vinnare av priset för Spirit of Swedish Lapland utses Explore the North

Juryns motivering: 

”Sara Ljunggren och Johan Väisänen har genom en stark tro på attraktionskraften i vår arktiska livsstil etablerat internationella resmål på platser som Särkimukka, Lannavaara och Tärendö. Ett genuint värdskap med aktiviteter i fokus skapar inte bara en internationellt stark reseanledning utan också arbetstillfällen och möjligheter, även för locals, att uppleva en internationell miljö i Swedish Lapland.”

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy