måndag 17 jun, 2024

Här är flygplatserna med mest och minst flygkaos

Dela

Foto:AirHelps

Strejk och personalbrist i kombination med ett högt antal resenärer har skapat kaos vid flera av Europas flygplatser i sommar, rapporterar Bloomberg News, som refererar till analysföretaget AirHelps mätning.

Bolaget har kartlagt störningar i flygtrafiken i form av inställda resor och förseningar längre än 15 minuter vid de flygplatser i Europa som hade minst 5.000 flygresor under juni månad.

Värst är läget på Gatwick i London, där 54 procent av flygresorna försenades eller ställdes in under månaden, medan Helsingfors i Finland ligger bäst till, med en motsvarande siffra på 18 procent.

Flygplatsen Heathrow, där 40 procent av flygplanen inte gick enligt schemat, har i sin tur försökt begränsa antalet passagerare genom att be flyglinjer dra ned på biljettförsäljningen.

Stockholm Arlanda hamnar däremot på en bättre plats i rankningen. Här drabbades 30 procent av flygresorna av förseningar eller inställda flyg, medan motsvarande siffra i Kastrup, Köpenhamn hamnade på drygt 50 procent.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy