måndag 27 maj, 2024

Här hittar du solen och värmen

Dela

Ta gärna fram solkrämen men ha även paraplyet redo. I veckan blir det höga temperaturer samtidigt som det väntas nederbörd på sina håll.

– Det är ett ostabilt väder hela veckan, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Veckan har inletts med höga temperaturer som ser ut att hålla i sig de kommande dagarna enligt SMHI:s senaste prognos. 

Som högst kan det bli upp till 25 grader på flera håll i landet och även längst upp i norr kan 20-graderstrecket passeras. Samtidigt kan det vara läge att förbereda sig för att plocka fram både paraplyet och solkrämen då sol och värme varieras med nederbörd.

På tisdagen finns det chans till mycket sol på flera håll i landet.

25 grader

– Det kan vara några lokala regnskurar men på flera håll kan det blir en bit över 25 grader i bland annat Östra Svealand och Götaland men även uppe i Norrland är det varmt, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Temperaturerna håller i sig på onsdagen samtidigt som några moln med regnskurar kan titta fram i södra Sverige. Även på torsdagen blir det fortsatt varmt men i södra Sverige blir det mestadels regn.

Varning för skogsbrand

– Det blir något kallare senare under veckan när kyligare luft rör sig in norrifrån. I Norrland kommer det att vara upp till tio grader.

I östra Svealand varnas det för skogsbrand och i delar av södra Norrland varnar SMHI för gräsbrand.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy