onsdag 22 maj, 2024

Hemlösa får hotellvistelse över jul

Dela

Den brittiska välgörenhetsorganisationen Crisis har i decennier huserat hemlösa Londonbor i konferenslokaler och sovsalar över julen. Men i år har smittspridningen satt stopp för det. Istället erbjuds hundratals hemlösa en två veckors hotellvistelse över jul och nyår, rapporterar Sunday Times.

Lösningen har kommit till med hjälp av flera Londonhotell, som kraftigt reducerat priserna på hotellrummen – som i många fall ändå står tomma när britterna uppmanas att stanna hemma. Totalt har 517 hotellrum bokats.

– I normala fall skulle vi ha 10 center med 4 000 gäster och 12 000 volontärer. Sen kom allt det här och vi blev tvungna att stanna upp och återuppfinna hjulet. Vi ville inte göra mindre. Vårt första mål var att erbjuda lika mycket som vi alltid gjort, men på ett annat sätt, säger Ian Richards, chef för julsatsningen på Crisis, till Sunday Times.

På hotellen erbjuds tre varma mål mat om dagen, tillgång till streamingtjänster och en fotläkare. På juldagen hålls dessutom ett direktsänt virtuellt julquiz, som ska ledas av skådespelarna Imelda Staunton och Jonathan Pryce, och sångerskan Ellie Goulding.

Källa.TT

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy