lördag 13 apr, 2024

Hit reser svenskarna över sportlovet

Dela

Foto:TUi

I helgen reser tusentals svenska sportlovsfirare mot varmare breddgrader. Mest populärt är det att resa till Gran Canaria, Phuket och Teneriffa under årets sportlovsveckor. Det visar bokningsstatistik från reseaktören TUI. Samtidigt har bokningarna till Kap Verde ökat med 44 procent. 

Årets sportlovssäsong är i gång och den kommande helgen samt dagarna som följer hör till de mest reseintensiva på hela året. I år är inget undantag. Resebolaget TUI vittnar om flera fullsatta avgångar till bland annat Kanarieöarna, Egypten och Kap Verde den kommande veckan. Exempelvis är det drygt 30 procent fler resenärer som reser till Gran Canaria vecka 9 jämfört med föregående år.

Även sett över samtliga sportlovsveckor är Gran Canaria den destination som flest svenskar reser till. Därefter kommer Phuket i Thailand och kanarieön Teneriffa. Ett av de resmål med störst procentuell ökning i resenärer jämfört med sportlovet i fjol är dock Kap Verde. Bokningarna till de små öarna Boavista och Sal utanför Afrikas västkust har ökat med hela 44 procent. 

– Även om Kanarieöarna behåller sin starka position som svenskarnas favorit på sportlovet så har vi noterat en positiv trend för Kap Verde under en längre tid. Det är lätt att förstå varför. Kap Verde har ett något varmare klimat än Kanarieöarna och erbjuder minst lika fina sandstränder och hotell med en otroligt hög servicegrad, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Men det är inte bara sol-och-baddestinationer som ökar. TUIs bokningar till de italienska alperna har mer än tredubblats jämfört med förra året.

– När det blir dyrare att skida i de svenska fjällen vänder fler blicken mot Alperna. Framförallt är det italienska alperna som lockar både skidentusiaster och barnfamiljerna. I våra skidpaket ingår flyg, hotell och transfer och då omfattas resenärerna också av paketreselagen, vilket ger en extra trygghet, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Topp 10: Hit reser svenskarna över sportlovet
1. Gran Canaria, Spanien
2. Phuket, Thailand
3. Teneriffa, Spanien
4. Krabi, Thailand
5. Lanzarote, Spanien
6. Sal, Kap Verde
7. Cancun/Yucatanhalvön, Mexiko
8. Boavista, Kap Verde
9. Hurghada, Egypten
10. Mauritius

Om bokningsstatistiken
Datan baserar på TUIs försäljning av resor med avresa mellan den 5 februari och 10 mars 2024 bland svenska resenärer jämfört med samma period 2023, så som bokningsläget såg ut vecka 7.

Dela

Relaterade inlägg

Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...
Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer...
VIAREPS ska marknadsföra flod- och havskryssningsrederiet Plantours i Norden och Benelux Plantours utser AVIAREPS, världens ledande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy