söndag 26 maj, 2024

HNA Group har problem med att betala för sig

Dela


Låga intäkter under första kvartalet kan ge skuldsatta HNA Group, omstridd huvudägare till det hotellbolaget Rezidor, problem med att betala för sig.

Enligt källor till Bloomberg News handlar det om minst 19 miljarder kronor som saknas.

Under ett möte i förra veckan berättade bolaget om likviditetsbristen för sina fordringsägare och myndighetspersoner, enligt källor.

Vissa stora långivare överväger nu att slå sig ihop och skapa en kommitté för att sätta mer press på HNA, uppger källorna.

HNA Group har omkring 65 miljoner yuan, motsvarande nästan 81 miljarder kronor, i skulder som ska betalas under första kvartalet.

HNA, som är verksamt inom allt från flygbranschen till turism och fastigheter, räknar med att vara mindre pressat under andra kvartalet, enligt personer som närvarade under mötet.

Det är första gången som detaljerade uppgifter om bolagets likviditetsprogram läcker ut, vilket illustrerar hur akuta de nu har blivit.

HNA Group är ifrågasatt huvudägare till hotellbolaget Rezidor som bland annat äger Strand Hotel i Stockholm och är listat på Stockholmsbörsen. HNA Tourism Group äger 68,56 procent Rezidor enligt ägardatatjänsten Holdings.

Rezidors aktie påverkas däremot inte nämnvärt av rabaldret. Aktien är vid klockan 15.00 upp 0,4 procent och handlas för 24,85 kronor.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Norges nya destinationshotell, Wood Hotel Bodø, öppnade 15 maj, 2024. Såväl lokalbefolkningen som långväga besökare...
Room Republic tar tacksamt emot utmärkelsen Travellers Choice för femte året i rad. Travellers Choice...
Blique by Nobis utseddes till Årets Innovatör på Svenska Mötespriset 2024, under en galamiddag i...
Högbo Brukshotell & Spa utanför Gävle har genomgått en omfattande renovering och öppnar den 1 juni upp...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy