torsdag 18 apr, 2024

Höga fraktpriser säkrar Finnairs passagerartrafik till Shanghai och Seoul

Dela

foto:airbus.com

Finnair fortsätter att uppdatera sitt trafikprogram i spåren av stängningen av det ryska luftrummet. Bolaget ställer in sina flyg till Osaka och Hongkong men kommer fortsätta med passagerarflyg till Shanghai och Seoul tack vare att fraktpriserna stigit så pass mycket.

Från och med torsdag kommer Finnair  flyga till Shanghai en gång i veckan och från och med lördag har bolaget tre rutter i veckan till Seoul i Sydkorea. Flyglinjerna undviker ryskt luftrum vilket innebär avsevärda effekter på flygtider och bränslepriser men eftersom bolaget samtidigt kör godstrafik på rutterna, och fraktpriserna har dragit iväg, möjliggörs även passagerartrafik, enligt ett pressmeddelande.

Finnair ställer samtidigt in sina flyg till Osaka och Hongkong fram till slutet av april men fortsätter, som tidigare meddelats, att flyga till Tokyo med fyra flyg per vecka från och med den 9 mars. Finnair fortsätter också att flyga till Bangkok, Delhi, Phuket och Singapore, med rutter som undviker det ryska luftrummet.

Finnairs största ägare är finska staten som har 55,9 procent av aktierna.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy