onsdag 24 apr, 2024

Hotel Astoria i Köpenhamn nomineras för bästa arkitektur

Dela

Hotel Astoria i Köpenhamn nomineras för bästa arkitektur

Hotel Astoria är nominerade i dagstidningen Berlingskes prestigefulla tävling Stadens Bästa 2022 i kategorin Stadens Bästa Arkitektur.

För 21: a gången har Berlingskes redaktion röstat fram Stadens Bästa. Här hedras de som gör Köpenhamn så speciellt och som alltid ser till att staden är levande och inbjudande. 15 kategorier presenteras där fem bidrag i vardera är med och tävlar. 

Med hela fem stjärnor från redaktionen, är Hotel Astoria nominerat i kategorin Stadens Bästa Arkitektur. Den målande recensionen av hotellet bjuder på allt från historian och arkitekturen till designen och inredningen. Avslutningsvis möts man av orden; med den rätta blandningen av nöje och allvar väcks berättelsen om det framstående Hotel Astoria till liv igen.

Hotel Astoria ritades av välkände arkitekten Ole Falkentorp och öppnade första gången 1935. Med sitt nytänkande lyckades Falkentorp att, med den färdigställda byggnaden, skapa ett elegant stycke internationell modernism mitt i Köpenhamn. Nu har hotellet, efter en övergripande renovering, utvecklat ett koncept där historiska inslag kombineras med modern art déco-stil. Här har man tagit vara på originaldetaljer som genomsyrar byggnadens själ och personlighet, samtidigt som hotellets moderna känsla och faciliteter ska tilltala medvetna resenärer.

Vinnarna i de olika kategorierna röstas fram av Berlingskes redaktörer tillsammans med läsarna och presenteras efter att röstningen avslutats den 19:e augusti.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy