söndag 19 maj, 2024

Hotell- och restaurangkedjan drar ned med upp emot 6.000 anställda

Dela

Brittiska Whitbread, som bland annat äger hotellmärket Premier Inn och restaurangkedjan Brewers Fayre, planerar att dra ned med upp till 6.000 jobb. Det framgår av en trading update.

Bolaget säger att det hoppas att de flesta accepterar frivilliga uppsägningar efter att ha drabbats hårt under coronapandemin.

Under första halvåret (fram till 27 augusti) upplevdes ett försäljningstapp på nära 80 procent. Detta beror i hög grad på att de flesta anläggningar fick stänga ned under coronapandemin.

Även om augusti blev något av en återhämtning med ett säljtapp på 38,5 procent behövs jobbnedskärningarna för att återspegla prognoser om en fortsatt dämpad efterfrågan, heter det. Den brittiska regeringen har nyligen aviserat nya restriktioner som slår just mot Whitbreads verksamhetsområden. 

Källa:Finwire

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy