fredag 12 apr, 2024

Inga SAS-förhandlingar i nuläget enligt pilotfack

Dela

Foto: airbus

Natten till fredag löper nuvarande avtal mellan SAS och flygbolagets piloter ut. Just nu tyder det mesta på att parterna inte hinner få till stånd ett nytt avtal innan dess, då inga förhandlingar just nu pågår.

Det säger Dansk Pilotforenings ordförande Henrik Thyregod till Marketwire.

Tillsammans med motsvarande föreningar i Sverige och Norge koordineras det nu enligt honom vad piloterna ska göra om inget nytt avtal blir till. Samordningen sker inom SAS Pilot Group, som är en paraplyorganisation för bolagets piloter i de tre skandinaviska länderna.

Henrik Thyregod säger till nyhetsbyrån att det inte har skett några förhandlingar sedan i tisdags, då parterna gick åt skilda håll. Oenigheten gäller en ny överenskommelse som är tänkt att ersätta den SAS och SAS Pilot Group förhandlade fram för ett år sedan.

Om parterna inte enas om ett nytt avtal är ett möjligt scenario att piloterna sätter ytterligare press på SAS genom att varsla om strejk. Enligt Jacob Pedersen, aktieanalyschef vid Sydbank, kan en möjlig strejk komma att inträffa ungefär kring påsk.

Efter flera dagar i rad med kraftiga kursrörelser uppåt och nedåt rörde sig SAS-aktien på torsdagen måttligt. Omkring klockan 14.20 var aktien upp 0,7 procent.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....
Tyska Lufthansa ställer in sina avgångar till och från Irans huvudstad Teheran under torsdagen, med...
Finnair lägger till fler avgångar per vecka till Japan och öppnar en ny rutt till...
Flygbolaget SAS skjuter upp räntebetalningar på totalt drygt 400 miljoner kronor som förfaller i slutet...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy