torsdag 30 maj, 2024

Inga tåg genom Hässleholm på minst en vecka

Dela

En kraftig brand i Hässleholm orsakar stopp i tågtrafiken i drygt en vecka. Först tidigast nästa fredag kan trafiken återupptas.

Under tiden får resenärer räkna med rejäla förseningar.

Trafikverket uppmanar alla som planerar att resa med tåg som passerar Hässleholm att om möjligt välja andra resealternativ.

Johanna Nymberg är en av många som får åka ersättningsbuss från Hässleholm. Hon har förståelse för situationen med tanke på att det rör sig om en extraordinär händelse.

Men att resan, med småländska Hovmantorp som slutdestination, skulle bli krånglig var ingenting hon fick veta på förhand.

”Det var väldigt dålig information från SJ. Jag bokade min biljett redan den 5 augusti och har man bokat i förväg och ska resa genom Hässleholm tycker jag att man kan skicka ett sms eller ett mejl. Jag fick inte veta eller höra något förrän jag stod på perrongen i Helsingborg”, säger Johanna Nymberg.

Larmet om branden kom sent på onsdagseftermiddagen. Kraftiga lågor slog ut från en tom lagerlokal, som totalförstördes, och branden orsakade stora skador på kontaktledningar, spår och signalsystem på den intilliggande järnvägen.

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand. Under torsdagen pågick rivning och besiktning på platsen, ett arbete som beräknas pågå en bit in på natten. Trafikverket har ett 30-tal personer på plats, och beskriver skadorna som omfattande. Tidigast nästa fredag kan trafiken genom Hässleholm återupptas.

”Det var mycket mer skador än vad vi först trodde”, säger Denny Josefsson.

Skånetrafiken uppger att man försöker få fram ersättningsbussar, men att resenärerna får räkna med flera timmars längre restid.

SJ har två tåg i timmen som påverkas, med några hundra resenärer på varje.

”Det här är så pass problematiskt att vi säger till kunderna att har de möjlighet att resa på annat sätt eller vid en annan tidpunkt är det ett bra alternativ”, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikatör på SJ.

Tågen går mellan Stockholm och Alvesta. SJ har inga tåg som går söder om Alvesta.

”Just nu jobbar vi för att få fram ersättningsbussar. Vi har gått ut med att de som vill resa längre söderut än Alvesta får lösa den sista biten av resan själva”, säger Karin Starkman Ahlstedt.

”Vi är väldigt ledsna över att våra resenärer drabbas av detta och vi jobbar hårt för att hitta de bästa lösningarna”, fortsätter hon.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy