måndag 20 maj, 2024

Jamma loss på Jazzfestivalen i Malta

Dela

Foto:Malta Tourism

För 33:e gången presenterar Malta och Ministeriet för nationellt arv, konst och lokaltyre Malta Jazz Festival. 

Jazzfestivalen är en nationell och internationell höjdpunkt bland festivalerna i Malta. Festivalen är känd för att skapa en synergi mellan både uppkommande och framstående musiker.

Den 10 juli startar festivalen igång med en öppningskonsert av Daniel Sant, William Smith och Dean Montanaro på Embassy Hotel. Festivalveckan fortsätter sedan med kvällskonserter på Valletta City Theatre med The New York Blue Quintet, som är kända för att vara en av de viktigaste företrädarna för hard bop-traditionen, med deltagande av New Yorks finaste Joe Magnarelli och Jeb Patton.

– Festivalen är unik i Europa och har byggt upp ett stadigt rykte som en av de mest sällsynta kulturella händelserna som kombinerar konstnärlig excellens och popularitet. I en era där jazzfestivaler vattnas ur och avviker från jazz, har Maltas jazzfestival bibehållit oföränderlig konstnärlig integritet samtidigt som den lockar nya publiker, säger den konstnärlig ledare Sandro Zerafa. 

På scenen 

En av de framträdande artisterna i år är den 23-åriga Grammy-vinnaren Samara Joy, som har vunnit pris för både Bästa nya artist och Bästa vokala jazzalbum. Samara är en blivande stjärna och hennes vokala framträdande är mycket efterlängtat. Samara kommer att uppträda på Ta’ Liesse den 14 juli. Den nya rösten, saxofonisten och Blue Note-artisten Immanuel Wilkins förväntas också spela samma kväll.

Maltas Jazzfestival kommer också att vara värd för Raynald Colom, som anses vara en av de mest respekterade trumpetarna i världen, samt Kurt Rosenwinkels kvartett med Greg Hutchinson, Doug Weiss och Nicola Andrio. Laurent Coq Trio och ledande manliga jazzvokalisten Kurt Elling förväntas också återvända till festivalen. Elling och gitarrist Charlie Hunter och hans band kommer att presentera sitt funk- och soul-projekt SUPERBLUE. Lokal jazzveteran Paul Giordimaina och hans trio kommer att hylla den förlorade Charles ”City” Gatt medan maltesiska saxofonisten Carlo Muscat och hans kvartett kommer att framföra musik från Carlos album Wool.

Den inbjudande jazzgemenskapen

Jamsessionerna har blivit en årlig tradition som hålls på den lokala jazzbaren Offbeat, dessa gratis jamsessioner bidrar till att främja en inbjudande jazzgemenskap. Festivalen ger jazzentusiaster och blivande musiker möjlighet att delta gratis i mästarklasser med professionella jazzmusiker som erbjuder viktiga insikter om jazzstilar och tekniker. I år kommer festivalen att erbjuda mästarklasser av Immanuel Wilkins, Laurent Coq, Francesco Ciniglio, Jep Patton & John Magnarelli (Blue Note Collective) bland andra.

Malta Jazz Festival hålls i Valletta på Malta mellan den 10 och 15 juli.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...
Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy