lördag 13 apr, 2024

Kinesisk jättestad stängs ned efter covidfall

Dela

Xian med 13 miljoner invånare ska stängas ner i en vecka sedan en handfull covidfall registrerats i staden, meddelade kinesiska myndigheter på tisdagen.

I staden har Samsung en stor fabrik för att tillverka microchip.

De lokala myndigheterna misstänker att en ny spridning av omikronvarianten börjar ta fart och därför sätts omfattande åtgärder in för att begränsa spridningen.

Pubar och kaféer kommer att stänga från midnatt på onsdagen. Restauranger kommer inte att tillåtas servera gäster inomhus, men tillåts ha öppet för take-away. För skolorna i staden tidigareläggs sommarlovet och universiteten tvingas stänga sina campus.

Kina fortsätter att hålla fast vid sin nolltoleranspolicy mot coronaviruset. Den upprätthålls genom hårda restriktioner och masstestningar när covidfall upptäcks i landet.

I Xian finns flera stora fabriker för microchip, en vara som det länge har varit brist på. Bland annat har Samsung en fabrik i staden, Hur det blir med produktionen den här gången är oklart.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...
Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer...
VIAREPS ska marknadsföra flod- och havskryssningsrederiet Plantours i Norden och Benelux Plantours utser AVIAREPS, världens ledande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy