onsdag 29 maj, 2024

Konkurs för Danmarks största skidresekoncern

Danska Piste Group

Dela

Danska Piste Group

Danska Piste Group som äger skidresebyråerna Nortlander, Slopetrotter och Danski, går i konkurs. Enligt ett pressmeddelande från företaget arbetar ledningen ”intensivt med en rekonstruktion för att driva verksamheten vidare”.

Med en omsättning på 700 miljoner danska kronor, motsvarande 956 miljoner kronor, och 85.000 skidturister årligen, var Piste Group största skidresearrangören i Danmark.

Efter en vår av restriktioner som stängt skiddestinationer i hela Europa har koncernens intäkter kraftigt påverkats, säger ordföranden och delägaren Casper Lykke Pedersen i ett pressmeddelande. 

”Coronakrisen har stängt skiddestinationer över hela Europa och har därmed tagit bort marknaden för skidresor och ekonomin i företaget kan inte sträckas längre”, säger han.

Under krisen har företaget dragit ned på kostnaderna och varslat personal för att rädda koncernens bolag, utan framgång. Ledningen jobbar nu på en rekonstruktion för att kunna driva verksamheten vidare, tills marknaden kommer i gång igen, enligt Casper Lykke Pedersen.

I Europa kan ytterligare nedstängningar vänta i vinter. Under torsdagen rapporterade BBC att Tyskland försöker förhandla fram ett avtal med EU-länderna om att hålla skidorter i hela unionen stängda till början av januari för att begränsa spridningen av coronaviruset. 

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy