torsdag 20 jun, 2024

Korean Air Lines tar över Asiana i statsstödd affär

Dela

Foto: koreanair.com

Flygbolaget Korean Air Lines (KAL) uppger att det kommer att ta över rivalen Asiana Airlines i en statsstödd affär, som görs i syfte att hjälpa Sydkoreas två största flygbolag att överleva coronapandemin. Det skriver Nikkei.

KAL meddelade på måndagen att det kommer att köpa nyemitterade aktier i Asiana för 1.500 miljarder won, motsvarande cirka 11,7 miljarder kronor, samt företagsobligationer för ytterligare 300 miljarder won. Därmed får KAL en ägarandel på 63,9 procent i Asiana. För att bekosta affären ska KAL ta in 2.500 miljarder won från sina aktieägare.

Statliga Korean Development Bank (KDB) har aviserat att den hjälper till med affären genom att investera 800 miljarder won i KAL:s moderbolag Hanjin KAL, kapital som ska användas till att köpa nya aktier i KAL.

”Vi insåg att utan omstrukturering i flygindustrin är det osäkert om flygbolagen skulle klara sig fram till efter coronapandemin”, sade KDB i ett uttalande.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy