onsdag 22 maj, 2024

Kraftig kurssvängning i Norwegian under morgonen

Dela

Foto:norwegian

Norwegian Airs aktie föll med nära 50 procent på måndagsmorgonen efter att bolaget publicerat det slutgiltiga emissionsutfallet i den komplexa omstrukturering av skulder som nu genomförs.

Raset mildrades under morgonen och efter en timmes handel var fallet halverat. Omstruktureringen innebär att över 3 miljarder nya aktier kommer ut i marknaden, då skulder görs om till aktier och hamnar i händerna på Norwegian  kreditorer, investerare och leasingpartner.

Flera analytiker har uttryckt tvivel över att aktien kan hitta ett stabilt riktvärde innan samtliga aktier har kommit ut på marknaden och det går att bedöma hur dessa agerar med sina innehav. 

Dessutom finns betydande risker avseende att stora delar av bolaget kommer ägas av leasingbolag som kanske inte har för avsikt att sitta på händerna, eller på aktierna för den delen.

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy