lördag 13 apr, 2024

Kraftigt ökad tillgänglighet från Stockholm Arlanda Airport till Nordamerika

Dela

Foto:Swedavia

Både United Airlines och Delta Air Lines återvänder och kommer att trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark respektive JFK under sommarsäsongen 2024.

Detta gör att det totalt kommer att vara närmare 30 avgångar per vecka med upp till 5 avgångar per dag till den nordamerikanska kontinenten. Tillskotten av linjer kommer att spela en betydande roll för att koppla samman Stockholm med viktiga nav och marknader i Nordamerika, samt etablerade och växande marknader i Central- och Sydamerika.

Nyheten att United Airlines och Delta Air Lines båda återvänder till Stockholm Arlanda Airport är mycket glädjande, inte bara för de som vill besöka familj och vänner eller upptäcka nya resmål, utan i synnerhet för de tusentals svenska företag som är verksamma i Nordamerika. Eftersom det är en av Sveriges viktigaste marknader när det gäller import/export och handel, är en väl fungerande tillgänglighet länderna emellan nödvändig för både industrier och företag.

– Att både United Airlines och Delta Air Lines väljer att återvända till Stockholm Arlanda Airport är glädjande och visar tydligt på Stockholms centrala roll som ett viktigt nav i regionen för såväl näringsliv som turism och de som reser för att träffa vänner och familj, säger Jonas Abrahamsson Swedavias vd och koncernchef.

Under sommarsäsongen 2024 kommer Stockholm Arlanda Airport att ha direktlinjer till flera viktiga nav i Nordamerika. Air Canada, United Airlines och Delta Air Lines kommer att trafikera rutter till Toronto, Montreal och New York flera gånger i veckan med start den 10 april (Delta Air Lines), 6 juni (United Airlines) respektive 13 juni (Air Canada), i tillägg till de redan befintliga linjerna som trafikeras av SAS (Toronto och New York).

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Nu har restaurangen La Girafe by Pontus Frithiof öppnat på flygplatsen. Restaurangen, som tar avstamp...
Lumiwings har beslutat att lägga ner flyglinjen till Tuzla i Bosnien och Hercegovina.  Stockholm Skavsta Airport...
Alperna har länge varit ett mecka för svenska sportlovsfirare. Men skidorterna kämpar för sin överlevnad...
Universal Epic Universe, som planeras att öppna under 2025. Det imponerande Epic Universe kommer att...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy