onsdag 19 jun, 2024

Kranar föste undan spansk taxiprotest

Dela

Hundratals taxiförare blockerade en viktig genomfartsled i Madrid med sina bilar på måndagen – i sin största protest hittills mot Uber och andra nya tjänster som man anser snedvrider konkurrensen.

Spansk kravallpolis satte in lyftkranar och bärgningsbilar som lyfte undan taxibilar så att trafiken på Paseo de la Castellana skulle kunna passera. När de första fordonen lyfts bort började resterande bilar rulla undan, medan de lät tutorna ljuda.

Landets taxiförare gick i strejk i måndags, i protest mot samåkningstjänster som Uber och dess spanska konkurrent Cabify. De vill att regeringen reglerar den nya konkurrensen.

Förra veckan blåste taxiförare i Barcelona av en liknande strejk efter att den katalanska regionregeringen aviserat nya regler som säger att samåkningstjänsterna måste bokas en längre tid i förväg. Uber och Cabify hävdar att förändringarna kommer tvinga dem att lägga ned.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy