lördag 25 maj, 2024

Krisdrabbade Wow Air omstrukturerar – 111 personer får gå

Dela

Foto:wow air

Det isländska lågprisbolaget Wow Air omstrukturerar och förenklar verksamheten samtidigt som bolagets diskussioner med riskkapitalbolaget Indigo Partners går framåt.

Åtgärderna innebär att 111 anställda får lämna bolaget.

Wow Air hårdbantar och krymper flygplansflottan från 20 till elva plan. Bolaget för dels diskussioner om att lämna tillbaka en del av sina leasade plan medan fyra har sålts vilket kommer förbättra bolagets likviditet med drygt 10 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som en konsekvens av neddragningen kommer även personalstyrkan minska och 111 personer sägs upp.

Det här är den svåraste dagen i Wow Airs historia. Vi har dedikerade personer som arbetat hårt för att göra Wow Air verklighet och det krossar mitt hjärta att krympa bolaget. Men för att säkerställa vår framtid och långsiktigt bevara Wow Air så måste vi tyvärr vidta dess drastiska åtgärder”, säger Skuli Mogensen, vd och grundare av Wow Air, i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelade Wow Air att diskussionerna med Indigo Air, som i slutet av november skrev under en preliminär överenskommelse om att investera i Wow Air, går framåt.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Östeuropeiska lågprisflygbolaget Wizz Air redovisar ökande omsättning under räkenskapsåret 2023/2024 jämfört med samma period året...
En 73-årig man omkom och över 80 skadades i kraftig turbulens under en flygning på...
SAS och Apollo stärker sitt strategiska partnerskap och signerar nytt treårigt avtal värt 4,5 miljarder...
Norwegian lanserar nya destinationer för vintersäsongen 2024–2025 till bland annat Dubai, Agadir och Hurghada. Det...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy