onsdag 22 maj, 2024

Kristina Ferenius blir ny CFO på Swedavia

Dela

Fotograf: Bengt Alm

Swedavia utser Kristina Ferenius till ny CFO samt ny ledamot i Swedavias koncernledning. Kristina tillträder tjänsten senast 1 augusti.

Kristina Ferenius har en Ekonomie Magisterexamen med inriktning mot redovisning från Stockholms universitet. Hon har också mångårig och bred erfarenhet inom ekonomistyrning, finanshantering samt affärs- och verksamhetsutveckling. Hon arbetar idag som CFO på Sveaskog och har dessförinnan bland annat arbetat i bolag som Specialfastigheter, Coor Service Management, Encon group/Enaco och Huge Fastigheter. 

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Kristina välkommen till Swedavia. Kristina har bred och relevant erfarenhet från liknande befattningar i olika typer av bolag. Hennes engagemang, affärsmässighet och resultatinriktning och hennes starka, inlyssnande ledarskap kommer att bidra till Swedavias fortsatta utveckling, säger Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef på Swedavia. 

– Swedavia har drivit på en spännande utveckling när det gäller hållbarhet och innovation, till exempel fossilfria flygplatser. Att få vara med på den fortsatta resan tillsammans med mina nya kollegor känns väldigt bra och jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Swedavia, säger Kristina Ferenius.

Kristina Ferenius efterträder Mats Påhlson som till sommaren lämnar Swedavia för att arbeta i egen verksamhet.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy