fredag 24 maj, 2024

Kryssningsfartyget nekas anlägga i Florida

Foto:hollandamerica

Dela

Foto:hollandamerica

Kryssningsfartyget Zaandam fortsätter att leta efter en hamn att få lägga till i. Senast i raden att avvisa fartyget är Fort Lauderdale i USA och läget ombord blir allt mer ansträngt.

De runt 1.400 passagerarna ombord det coronadrabbade fartyget hade hoppats att få gå i land i Floridastaden, men borgmästare Dean Trantalis har nu satt stopp för de planerna.

”Inga försäkringar om att de (passagerarna) kommer att eskorteras från fartyget till sjukhus eller sättas i karantän har kommit. Det är helt oacceptabelt”, skriver Trantalis på Twitter.

Zaandam har inte varit i hamn sedan den 14 mars, då flera sydamerikanska hamnar har vägrat låta fartyget lägga till.

Under helgen fick fartyget tillåtelse att köra genom Panamakanalen och fick även hjälp av fartyget Rotterdam, som ska transportera 401 passagerare som testat negativt för covid-19 till San Diego i Kalifornien. Rotterdam kunde även föra över sjukvårdspersonal, mat, medicin och virustester till Zaandam.

Ombord på Zaandam börjar läget bli allt mer ansträngt.

”Jag är ombord på ett fartyg som jag inte kan lämna, med coronaviruspatienter, med fyra döda”, säger passageraren Dante Leguizamon till nyhetsbyrån AFP, och konstaterar att läget tär på den mentala hälsan, inte minst osäkerheten om vad som väntar.

”Jag är utan pengar och utan att veta om det finns ett flygplan som kan oss tillbaka hem.”

Zaandam lämnade Buenos Aires i Argentina den 7 mars och skulle ha anlänt till San Diego två veckor senare. Men efter ett stopp i Chile den 14 mars har ingen hamn låtit fartyget lägga till. 42 personer av de 1.800 ombord rapporteras ha fått influensaliknande symptom.

Fyra personer ombord på fartyget har avlidit, varav en svensk, och ytterligare två har insjuknat i covid-19, enligt rederiet Holland America.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Intresset för att åka på sin första kryssning är större än någonsin. Det visar statistik...
Levererades av Tallink Grupps fartyg Superfast IX, som för närvarande heter Atlantic Vision, åter till...
Torghatten har vunnit sitt första färjekontakt i Sverige. Torghatten ska köra linjen Koster-Strömstad, från december...
Finnlines VD Tom Pippingsköld kommenterar delårsrapporten: "Årets första kvartal var utmanande men Finnlines lyckades navigera sig...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy