lördag 13 apr, 2024

Liseberg: Oceana ska byggas upp igen

Dela

Foto:Liseberg

Liseberg ska bygga upp badanläggningen Oceana igen. Beslutet att starta upp processen kring återuppbyggnad av Oceana togs i fredags under ett styrelsemöte, skriver Liseberg i pressmeddelandet.

”Vi har känt ett fantastiskt stöd från alla inblandade. Den kärlek göteborgarna och hela Sverige visat projektet och Liseberg i den här svåra stunden har varit ovärderlig”, säger Kurt Eliasson, ordförande i Lisebergs styrelse.

Det var i måndags förmiddag som en kraftig brand uppstod i Lisebergs badhus Oceana. Minst 22 personer har skadats lindrigt i samband med branden.

På grund av rasrisken har det inte varit möjligt att söka igenom stora delar av den förstörda byggnaden, men på fredagen fick polisens tekniker tillträde till platsen. En person hittades död och det är med största sannolikhet en 51-årig man som arbetade som byggledare.

Vid 19-tiden på fredagskvällen meddelade räddningstjänsten att de avslutat insatsen, men bara två timmar senare kallades de tillbaka till Oceana. Då hade det börjat slå ut lågor igen.

Elden kunde släckas relativt snabbt och räddningstjänsten betraktar återigen insatsen som avslutad.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...
Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer...
VIAREPS ska marknadsföra flod- och havskryssningsrederiet Plantours i Norden och Benelux Plantours utser AVIAREPS, världens ledande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy