söndag 23 jun, 2024

Liseberg tappade närmare 30 procent i omsättning under 2021

Dela

Foto:Liseberg

Nöjesparken Liseberg tappade närmare 30 procent av sin ordinarie omsättning under 2021 jämfört med ett normalår. Med statligt stöd och en rad engångstäkter blev resultatet för året 491 miljoner kronor. 

Intäkterna blev 879 miljoner kronor (42,5 under 2020 och 1 229 under 2019), vilket förklaras av en senare öppning och diverse pandemirelaterade begränsningar. 

Driftresultatet blev 10 miljoner kronor, vilket beskrivs vara i linje med förväntningarna.

Resultat efter finansiella poster blev 490,9 miljoner kronor (-553) där försäljningen av hotellfastigheten Hotell Liseberg Heden och byggrätter till World of Volvo står för största delen.

– Att vi trots omfattande begränsningar i verksamhetens drift, vilket lett till en nedgång i omsättning på närmare 30 procent jämfört med ett normalår, redovisar ett positivt driftresultat är mycket tillfredsställande, säger vd Andreas Andersen.

Liseberg är sektorkollega till noterade bolag som Tivoli, Six Flags och Disney. Den göteborgska nöjesparken har drabbats hårt av pandemin och har skurit ned sin personalstyrka rejält under de senaste två åren.

Källa:FinWire

Dela

Relaterade inlägg

Nu, inträffar sommarsolståndet. Det innebär är att idag är årets längsta dag. Nu väntar årets kortaste...
Sedan i oktober 2023 har Utrikesdepartementet avrått svenskar från att resa till Libanon. Men trots avrådan...
Bokningstrycket hos Skidanläggningsföretaget Skistar fortsätter att öka. Och det är framförallt de danska gästerna som...
Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy