måndag 20 maj, 2024

Louise Mackegård Evensen blir ny General Manager på Copperhill Mountain Lodge

Dela

Nordic Hotels & Resorts nordliga flaggskepp Copperhill Mountain Lodge välkomnar Louise Mackegård Evensen som ny General Manager. Jämtlänningen och tidigare hotellchefen Louise, som varit med sedan hotellet öppnade, är en av nyckelpersonerna bakom framgångarna på Copperhill. Nu tar hon vidare i utvecklingen av denna förstklassiga resort – och ska fortsätta sätta destinationen Åre på kartan.

I mer än ett decennium har skidåkare från hela världen vallfärdat till fjällvärldens kopparjuvel: Copperhill Mountain Lodge. Längst upp på Förberget tornar den vackra träbyggnaden upp sig med 112 rum och sviter, konferensytor, spa i världsklass och välbesökta restauranger. När ny ledare ska tillsättas har man inte behövt titta långt bort. Louise Mackegård Evensen har varit med sedan hotellet öppnade och nu står det klart att det blir hon som får axla rollen som General Manager.

– Copperhill Mountain Lodge är en starkt lysande stjärna i Nordic Hotels & Resorts portfölj. Det är ett varumärke som gått från klarhet till klarhet, därför krävs det en orädd och handlingskraftig person för att ta det till nya höjder. Louise är helt rätt för den uppgiften. Hon är en sann inspiratör med fokus på innovation, gästnöjdhet och operativ effektivitet. Jag är väldigt stolt över den här rekryteringen som inte kan bli annat än fantastisk, säger Henrik Berghult, Chief Operating Officer på Nordic Hotels & Resorts.

Louise Mackegård Evensen är en välkänd Jämtlandsprofil från Rätan och föreläsare inom bland annat ledarskap och värdskap. Hon har lång erfarenhet från hotell- och besöksnäringen, med en karriär av ledande positioner som sträcker sig till bland annat Tott Hotel Visby. Louise är en av personerna bakom framgångssagan Copperhill Mountain Lodge då hon varit med och öppnat hotellet 2008. Efter studier på Mittuniversitet återvände hon till Copperhill 2012 och har sedan dess varit resortens hotell- och HR-chef. Louise har även tidigare genomgått utbildningen Camp Maverick, Nordic Hotels & Resorts ledarskapsprogram som förbereder morgondagens talanger för rollen som General Manager.

Copperhill Mountain Lodge har länge varit en favorit bland både nordiska och internationella skidfantaster. Med ski in/ski out-möjlighet till hela Åres skidsystem och vandringsleder precis utanför dörren finns här upplevelser under alla årets säsonger. Nu blir det Louises uppgift att säkerställa att resorten fortsätter stå stadigt in i framtiden. Att leda det välkända Copperhill är en stor uppgift – men med Louises oslagbara kunskap om såväl varumärket som driften av hotellet är det upplagt för succé.

– Jag har älskat varje dag på Copperhill sedan jag satte min fot här. Atmosfären och känslan i vårt hotell är extraordinär. Förutom att vara porten till Åres fantastiska naturupplevelser har vi också en ambition att vara en av regionens finaste arbetsgivare. Vi är ett stort team här med stark laganda som känner stor stolthet över vårt hus, vilket också är varför Copperhill är det självklara valet för gäster som vill ha värdskap i världsklass. När vi har nöjda medarbetare som älskar sitt jobb så får vi också nöjda gäster, säger Louise Mackegård Evensen, General Manager på Copperhill Mountain Lodge.

Louise Mackegård Evensen tillträdde tjänsten som General Manager 1 april, 2024.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

AB Operakällaren tillsätter nu Oscar Durling som ny VD. Durling har en gedigen erfarenhet av...
Svenska Resebranschföreningen SRF har rekryterat Caroline Lundkvist till en nyinrättad tjänst som kommunikationsansvarig. Caroline kommer...
Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion nominerade tidigare i år Christina Björklund till...
Regeringskansliet har beslutat om nomineringar till Swedavias styrelse. Regeringskansliet nominerar Ulrika Francke till ny styrelseordförande för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy