måndag 20 maj, 2024

Lufthansa Cargo etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport

Dela

Foto:Lufthansa

Lufthansa Cargo är ett av världens ledande företag på flygfraktmarknaden och den 4 november öppnade de en ny linje på Stockholm Arlanda Airport som en viktig del i utbyggnaden av sitt världsomspännande nätverk.

Den nya linjen kommer att vara ett viktigt tillskott till den befintliga frakttrafiken som trafikeras på Stockholm Arlanda Airport, och ytterligare etablera Lufthansa Cargo i norra Europa och Skandinavien. Med ett nyförvärvat Airbus A321F-flygplan kommer man att fokusera på transport av varor inom teknik och läkemedel samt maskinerdelar. I samband med att den nya linjen öppnas ökar möjligheten till sena leveranser från Stockholm Arlanda på fredagar som sedan genom omlastning i Frankfurt, skickas ut till Lufthansa Cargos världsomspännande nätverk nästa morgon.

– Det finns ett stort förtroende för den svenska marknaden, dess företag och tillverkningsindustrier, något som Lufthansa Cargo’s satsning är ett bevis på, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia. Lufthansa Cargo kommer att spela en viktig roll i att knyta samman Stockholm med viktiga hubbar för frakt i norra Europa och resten av världen. Att ytterligare underlätta för att viktiga varor som teknik och läkemedel kan levereras på kortare tid är ett av Swedavia huvudmål, säger hon.

– Sverige är känt för sin export av teknik, läkemedel och maskindelar, och dessa företag och industrier kräver pålitliga och effektiva flygfrakttjänster för att leverera sina produkter runt om i världen. Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder ännu snabbare transittider från de nordiska länderna. Den nya frakttjänsten från Stockholm erbjuder attraktiva leveransalternativ för lokal industri, där både ledtid och kvalitet är nyckeln. Att flygen går under natten från fredag till lördag skapar möjligheter för både import och export i slutet av branschens produktionsvecka, säger Henning Oldendorf, Head of Sales and Handling Nordics & Baltics på Lufthansa Cargo.

Lufthansa Cargo kommer att trafikera linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Frankfurt Airport (FRA) en gång i veckan, med avgång under natten från fredag till lördag.

Om Lufthansa Cargo AG
Med en omsättning på 4,6 miljarder euro och en transportprestanda på 7,2 miljarder fraktkilometer 2022 är Lufthansa Cargo ett av världens ledande företag inom transport av flygfrakt. Lufthansa Cargos fokus ligger på flygplats-till-flygplats. Nätverket täcker cirka 300 destinationer i mer än 100 länder, med både fraktflygplan och lastkapacitet från passagerarflygplan som drivs av Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Discover Airlines och SunExpress, samt lastbilar. Merparten av fraktverksamheten hanteras via Frankfurts flygplats.

Lufthansa Cargo strävar efter målet att bli världens mest miljövänliga fraktflygbolag. För att nå målen, investerar företaget i den senaste tekniken inom hållbarhetsområdet. År 2022 nåddes viktiga milstolpar, såsom investeringen i den kontinuerliga expansionen av B777F-flottan, utbyggnaden av kort- och medeldistansnät med A321-fraktfartyg och fortsättningen av programmet Sustainable Aviation Fuel. År 2023 planerar Lufthansa Cargo att successivt utrusta sin B777F-flotta med Sharkskin-teknologi, implementera ytterligare digitala tjänster och bidra till att minska CO2-utsläppen genom hållbara logistiklösningar. Lufthansa Cargo är ett helägt dotterbolag till Deutsche Lufthansa AG och specialisten för Lufthansa-koncernens logistikverksamhet.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Johan Lundgren kommer att sluta som vd för lågprisflygbolaget Easyjet till årsskiftet.  Beskedet kommer samtidigt...
Flygbolaget Finnair återupptar sina flygningar till Tartu i Estland från den 2 juni, efter ett...
Ett SAS-plan på väg till Skellefteå fick vända på Arlandas landningsbana efter tekniska problem – Tekniker...
Norwegian-piloter varslar för strejk, rapporterar VG. De har ännu inte kommit överens med ledningen om ett nytt...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy