onsdag 22 maj, 2024

Lufthansa satsar på korta rutter för lågprisdelen Eurowings

Dela

Foto:Eurowings

Flygkoncernen Lufthansas lågprisdel Eurowings kommer att fokusera på kortdistansflyg framöver. Eurowings långdistansflyg kommer att föras över till andra flygoperatörer inom koncernen.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med måndagens kapitalmarknadsdag. Lufthansa är en Star Alliance-partner till SAS och ägare av, utöver Lufthansa, bland annat även Austrian, Swiss och Brussels Airlines.

Rörande Brussels Airlines heter det att denna del inte längre ska integreras i lågprisdelen Eurowings utan i stället ska verka närmare Lufthansa-nätverket. Ytterligare information inklusive en så kallad ”turnaround”-plan för Brussels Airlines är att vänta i det tredje kvartalet.

I förra veckan vinstvarnade Lufthansa och för Eurowings sänktes bedömningen från ett resultat omkring noll till en bedömning om justerad rörelsemarginal på mellan minus 4 och minus 6 procent. På måndagen anger Lufthansa att Eurowings ska till vinst ”så snabbt som möjligt”. Enhetskostnaden för lågprisdelen ska sänkas med 15 procent till 2022. Enligt Bloomberg News siktar Lufthansa med att nå så kallad ”break even” för lågprisdelen under 2021.

Källa:nyhetsbyråndirekt

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy