måndag 20 maj, 2024

M/S Birka Gotland kommer att börja kryssa på Östersjön i slutet av mars 2024.

Dela

Foto.M/S Birka Gotland

I augusti presenterade rederierna Viking Line och Gotlandsbolaget en helt ny gemensam satsning på kryssningstrafik mellan Stockholm, Mariehamn och Visby. Nu står det klart att Östersjöns nya nöjeskryssare kommer att heta Birka Gotland. Under ledning av vd Susanne Kaarnimo-Knight kommer Birka Gotland att erbjuda kryssningar från slutet av mars 2024. 

Kring påsk 2024 avgår premiärkryssningen från Stockholm till Mariehamn med fartyget Birka Gotland, för att under vår och sommar även gå via Visby på utvalda avgångar. Därefter utökas resmålen successivt under sommarhalvåret med flera populära destinationer såsom Härnösand, Ystad, Bornholm och Riga. 

–Vi utgår från de två vackraste öarna i Östersjön och kärleken till havet, skärgården och den unika närmiljön. Det finns en stor efterfrågan för både kortare och längre kryssningar i regionen. Extra stolta är vi att kunna presentera möjligheten att åka till undersköna Visby under våren och sommaren, vilket ger resenärerna chansen att upptäcka Gotland när det är som vackrast, säger Susanne Kaarnimo-Knight, vd för det nya bolaget.

Nöjesutbudet ombord på Birka Gotland kommer att omfatta flertalet restauranger, shopping, spa och underhållning.

– Vi erbjuder ett attraktivt alternativ för vardagssmitaren. Vi vet att många är nyfikna på ombordupplevelsen, och vi ser fram emot att presentera detaljerna inom kort, säger Susanne Kaarnimo-Knight.

Biljetterna till kryssningarna med Birka Gotland släpps till försäljning i januari 2024. Birka Gotland har anslutningstrafik från 78´ svenska orter. Kryssningarna kommer att säljas både via Birka Gotlands nya hemsida samt Viking Lines och Destination Gotlands kanaler.

Trafikplan Birka Gotland 2024:
Stockholm-Mariehamn-Stockholm: Dagliga avgångar med undantag för datumen nedan
Stockholm-Mariehamn-Visby-Mariehamn-Stockholm: 26 avgångar under perioden mars-augusti 
Stockholm-Härnösand-Mariehamn-Stockholm: 7 avgångar i maj, juni och september 
Stockholm-Riga-Mariehamn-Stockholm: 4 avgångar i september och december
Stockholm-Bornholm-Visby-Mariehamn-Stockholm: 3 avgångar i maj och augusti
Stockholm-Ystad-Visby-Mariehamn-Stockholm: 2 avgångar i maj och augusti.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy