onsdag 24 apr, 2024

Många utländska gäster på Göta kanal

Dela

Många utländska gäster på Göta kanal

I år har de internationella gästerna återvänt till Göta kanal med besked. Ökningen märks både bland fritidsbåtsgäster och på passagerarbåtarna säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag.

–Antalet utländska fritidsbåtar har ökat med 140% till och med augusti jämfört med året före pandemin. Vanligast är besökare från de nordiska länderna och norra Europa. Men det kommer även båtar som rest betydligt längre, där Göta kanal blir en fascinerande del av en långresa säger Magnus Hollwin.

Svenska båtgäster har avvaktat
–Det har varit lite färre svenska båtar den här säsongen jämför med i fjol vilket säkert kan förklaras med höjda bränslepriser och levnadsomkostnader i stort. Det verkar inte i samma grad ha påverkat de utländska besökarnas reslust. De internationella gästerna reser oftast hela Göta kanal och med större båtar, fortsätter Magnus Hollwin.

Enligt pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy