lördag 13 apr, 2024

Mängder av pass väntar på sina ägare

Dela

Tidigare under året har det varit problem med långa väntetider för uthämtning av pass samt försenade pass. Situationen har lättats upp men i stället har lite av det motsatta börjat ske på flera platser i landet – att människor inte hämtar ut sina pass och att de därför blir liggande kvar på passexpeditionerna.

Exempelvis rapporterade P4 Norrbotten den 6 juli om pass som samlades på hög hos polisen i Boden och Luleå. Polisen gick då ut med en vädjan till människor om att hämta ut sina pass.

Passexpeditionen i Malmö har haft samma problem och ska försöka lösa det genom att hålla extraöppet på söndagen den 17 juli.

Enligt polisens nationella mediecenter finns problemet på flera platser i landet, men i varierande grad. 

En resehandling som inte hämtats ut på tre månader makuleras i normalfallet och då måste den som inte hämtat ut sin resehandling göra en ny ansökan och betala ny ansökningsavgift.

Källa:TT-Aftonbladet.se

Dela

Relaterade inlägg

Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...
Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer...
VIAREPS ska marknadsföra flod- och havskryssningsrederiet Plantours i Norden och Benelux Plantours utser AVIAREPS, världens ledande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy