lördag 20 apr, 2024

Mindre restriktioner lyfte SAS-trafiken i februari

Dela

Foto:sas

Passagerarsiffrorna såg ljusare ut för SAS i februari i takt med att reserestriktioner runt om i världen lättades i spåren av att coronapandemin klingat av. 

Totalt reste 946.000 passagerare med SAS  under februari, vilket var en ökning med 320 procent jämfört med samma månad förra året. SAS kapacitet ökade samtidigt med cirka 190 procent.

Jämför man siffrorna med januari så ökade ökade det totala antalet passagerare med nästan 25 procent medan kapaciteten minskades med närmare 12 procent. Kabinfaktorn (kvoten mellan antalet betalande passagerare och maximalt tillåtet antal passagerare i flygplanet), för februari var 58 procent. Det var en förbättring med 30 procentenheter jämfört med februari förra året.

Källa:DI.SE

”Återigen såg vi att efterfrågan påverkas positivt när reserestriktioner runt om i världen lättar. Vi måste vara snabbfotade och flexibla när efterfrågan förändras på grund av oväntade händelser som pandemin eller det osäkra geopolitiska läget”, säger SAS vd Anko van der Werff.

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy