torsdag 23 maj, 2024

Norwegian har fått drifttillstånd i Argentina

Dela

Foto:norwegian

Myndigheterna i Argentina har i natt svensk tid utfärdat en operativ licens (AOC) till Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina (NAA).

NAA håller på att bygga upp en administration med nödvändiga och enligt lag gällande funktioner i Buenos Aires och kommer inom kort starta flygverksamhet under argentinska myndigheter.

– Det här är en ny milstolpe för Norwegian. Godkännandet innebär att vi snart kan erbjuda argentinarna prisvärda flygbiljetter i nya, bekväma plan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

– Norwegian har fått ett fint mottagande av myndigheterna i Argentina som vill ha mer konkurrens i flygbranschen. Nu blir det fullt fokus på att erbjuda billiga flygbiljetter till miljontals passagerare, något som kommer att bidra till att skapa nya arbetstillfällen, ekonomiskt tillväxt och ökad turism, säger Ole Christian Melhus, VD för Norwegian Air Argentina.

I december 2017 godkände luftfartsmyndigheten i Argentina (ANAC) att Norwegian Air Argentina startar 153 linjer från Argentina. NAA hade ansökt om tillstånd för sammanlagt 156 linjer. Norwegians planer för en betydande verksamhet från Argentina innebär både inrikes- och utrikeslinjer. Per idag har Norwegian ett flygplan av modellen Boeing 737-800 baserat i Argentina.

Dela

Relaterade inlägg

SAS och Apollo stärker sitt strategiska partnerskap och signerar nytt treårigt avtal värt 4,5 miljarder...
Norwegian lanserar nya destinationer för vintersäsongen 2024–2025 till bland annat Dubai, Agadir och Hurghada. Det...
Två personer har dött efter turbulens på ett plan som var på väg till Singapore...
Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus har tecknat avtal om att sälja 105 flygplan till Saudiarabien. Affären –...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy