torsdag 23 maj, 2024

Norwegian lyfter på Oslobörsen efter sockrat obligationsbud

Dela

Foto:norwegian

Lågprisflygbolaget Norwegians aktie vänder från minus till plus i Oslo på onsdagsmorgonen.

På tisdagskvällen kom bolaget med sockrade villkor för förslaget att skjuta upp förfallodatum för två stora obligationslån. Enligt de ändrade villkoren erbjuder nu bolaget en premie på 5 procent i händelse av att man väljer och/eller klarar att lösa in lånen i förtid.

Men Philippe Sissener, förvaltare på storägande fondbolaget Sissener Canopus, anser inte att tisdagens förslag till ändringar i lånevillkoren är tillräckliga.

”Även om dessa förändringar ökar den förväntade avkastningen och säkerställer det ursprungliga erbjudandet så räcker det inte för oss. Vi har gjort mycket för att möta Norwegian med ett förslag som är rättvist för alla parter, men det här sätter oss tillbaka på ruta ett”, säger han.

Klockan 09.35 handlas Norwegian för 31,47 norska kronor, upp med 1,3 procent för dagen. Oslobörsens storbolagsindex OBX25 stärks med 0,8 procent.

Oljebolaget DNO stärks med över 4 procent på stigande oljepris och efter att man i går köpte tillbaka 1 miljon aktier i ett aktieåterköpsprogram. Aluminiumproducenten Norsk Hydro klättrar 2,5 procent efter gårdagens nyhet att man avser att stänga olönsam produktion inom affärsområdet Rolled Products.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy