tisdag 16 jul, 2024

Norwegian vann tre priser under Grand Travel Awards i Norge

Dela

Foto:Norwegians

Norwegians koncernchef Geir Karlsen utsågs till Årets chef och bolaget vann även kategorierna årets inrikesbolag och årets europeiska flygbolag på Grand Travel Awards i Norge. 

Grand Travel Awards har arrangerats i Norge sedan 1995 och det är resebranschen som röstar fram sina favoriter. Arrangemanget ägde rum i Oslo i torsdags kväll. 

Geir Karlsen utsågs till «Årets chef» 

– Det här var ett väldigt fint pris att få. Även om det är fantastiskt att hedras på det här sättet vill jag gärna dela äran med alla kollegor. Den starka sammanhållningen vi har mellan avdelningar, nationaliteter och baser är avgörande för att vi ska kunna leverera en bra produkt till våra kunder. Att få ett pris från självaste resebranschen är extra trevligt, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen. 

Norwegian är ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4000 anställda. Bolaget har ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa. 

Enligt flygstatistik från internationella flygdataföretaget Cirium var Norwegian det mest punktliga flygbolaget i Norden under 2022 och var även i topp för hela Europa. 

Årets flygbolag i Europa och årets inrikes flygbolag

– Tusen tack till alla som har röstat på oss. Vi är väldigt tacksamma för erkännandet. Det här är en bekräftelse på att både kunderna som flyger med oss och de som jobbar i resebranschen uppskattar vårt linjenät, våra prisvärda flygbiljetter och vår punktlighet. Trots många utmaningar under 2022 ligger vi i topp vad gäller punktlighet, något som är viktigt för våra kunder, säger Norwegians försäljningsdirektör för företagsmarknaden, Ståle Zahl. 

Från vänster: Esben Tuman, Håvard Sveen, Guro Poulsen, Geir Karlsen, Lise Krydsby Finjarn, Cecilie Thorsen, Pål Andre Amundsen. Längst fram från vänster: Ståle Zahl och Jonas van der Windt Sørensen. Foto: Norwegian

Under 2022 firade Norwegian 20-årsjubileum. Över 300 miljoner passagerare har flugit med bolaget sedan dess. Norwegians fokus har under alla år varit att erbjuda billiga flygbiljetter till alla och med mer valfrihet. 

Norwegians mål är att minska CO2-utsläppen med 45 procent till 2030 och åtgärder för att nå målet är att förnya flygplansflottan, satsa på hållbart flygbränsle, minska och återvinna avfall samt använda ny teknik för väder- och vinddata som ger effektivare flygningar och sparar bränsle.

Dela

Relaterade inlägg

Flygplanstillverkaren Airbus aktie faller nästan 10 procent efter en sänkt vinstprognos för 2024. Airbus hänvisar...
Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy