lördag 13 apr, 2024

Nu avgår Båtbussen till Gotlandsfärjan från 15 nya destinationer

Foto: Västanhede

Dela

Från och med 3 maj 2024 öppnas fem nya anslutningslinjer till färjeterminalerna i Nynäshamn och Oskarshamn med Båtbussen. Tillsammans skapar Destination Gotland och Västanhede möjligheten att resa till och från Gotland via 15 nya destinationer runtom i Sverige.

Över 15 nya stopp underlättar resande utan bil

Sedan tidigare går Båtbussen mellan Nynäshamn och Cityterminalen i Stockholm. Med start i maj, fram till november, kommer resenärer kunna åka resa direkt från orter runt om i Sverige så som Växjö, Jönköping, Linköping och Uppsala med stopp längsmed vägen.

De nya bussförbindelserna är en del i den långsiktiga satsningen på att skapa alternativ till resande med bil, samtidigt som tillgängligheten till Gotland ökar.

– Vi vill göra det enklare att resa till Gotland för alla, med eller utan bil. Med båtbussen kommer det under vår, sommar och höst gå att resa från ytterligare 15 platser runtom i Sverige direkt till någon av våra färjelinjer, säger Adam Jacobsson sälj och marknadsansvarig på Destination Gotland.

Bokningsbart från 20 mars

Från och med idag, 20 mars, är Båtbussens samtliga linjer bokningsbara i alla Destination Gotlands kanaler i samband med bokning, eller i efterhand för de som redan har en bokad, båtresa.

Biljetter kostar från 119-299kr och barn upp till 12 år reser gratis i målsmans sällskap. 

– Vi är så stolta och glada över att Destination Gotland väljer att anlita oss som sin bussleverantör. Det här samarbetet ger oss en spännande möjlighet att expandera på östkusten, en marknad vi tror kan ge oss stora möjligheter framöver. Vi är också glada över att vi får vara en del i den här nysatsningen och samtidigt bidra till en bättre miljö för oss och våra efterkommande när fler kan välja buss istället för bil, säger Västanhedes VD/Ägare Tomas Ramsell.

Båtbussarna drivs av det förnybara bränslet HVO (Hydrerad Vegetabilisk Olja) och ombord ryms upp till 80 personer samt, bagage.

Båtbussens linjer till och från Nynäshamn

Linje 1: Cityterminalen (Stockholm) – Nynäshamn (dagligen på samtliga turer)

NYHET!

Linje 2: Uppsala – Arlanda – Upplands Väsby – Gullmarsplan – Nynäshamn (Dagligen och på samtliga turer)

NYHET!

Linje 3: Västerås – Enköping – Strängnäs – Södertälje – Nynäshamn (Lågsäsong* avgångar fredag & söndag, högsäsong 1/6–31/8 dagligen 2 turer per dag) 

*Lågsäsong 3/5-31/5 samt 1/9-3/11

Båtbussens linjer till och från Oskarshamn

NYHET!

Linje 4 : Linköping – Norrköping – Västervik – Oskarshamn (Dagliga turer 3/5–31/8 därefter en tur per dag fredag & söndag t.o.m 3/11)

NYHET!

Linje 5 : Jönköping – Vetlanda – Nässjö – Oskarshamn (Dagliga turer 3/5–31/8 därefter en tur per dag fredag & söndag t.o.m 3/11)

NYHET!

 Linje 6 : Växjö – Lessebo – Kalmar – Oskarshamn (Dagliga turer 3/5–31/8 därefter en tur per dag fredag & söndag t.o.m 3/11)

Dela

Relaterade inlägg

Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...
Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer...
VIAREPS ska marknadsföra flod- och havskryssningsrederiet Plantours i Norden och Benelux Plantours utser AVIAREPS, världens ledande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy