lördag 20 apr, 2024

Ny fine dining-restaurang på Arlandas Marknadsplats

Foto DubbelW

Dela

Nu har restaurangen La Girafe by Pontus Frithiof öppnat på flygplatsen. Restaurangen, som tar avstamp i det mångkulturella Paris, erbjuder en skön atmosfär i två avdelningar, Bistro och Food & Bar, som har flygplatsens största bardisk och många rätter på menyn. 

Bistrokonceptet La Girafe är stjärnkrögaren Pontus Frithiofs tolkning av det mångkulturella Paris. I La Girafes DNA möts passion och hantverk med lekfullhet och nyfikenhet, vilket återspeglas i allt från menyer och service till atmosfär och interiör. Från tidig morgon serveras frukost á la carte i bistron och en generös frukostbuffé i matbaren, och därefter kan man välja på ett stort utbud av smårätter förrätter, varmrätter och efterrätter. Menyerna är komponerade så att det ska vara enkelt att välja och för en snabb servering. Grunden är smakrik klassisk fransk gastronomi med inspiration av exotiska smaker från Vietnam, Marocko och New Orleans. La Girafes klassiska signaturrätter, exempelvis vietnamesiska vårrullar, Nems, råbiff ”Maroccan Beef Tartar Butcher Style” och kalvschnitzel är stående inslag på menyn.

– I vår strategi för det kommersiella utbudet på Arlanda efterfrågade vi ett fine dining-koncept för de resenärer som önskar något utöver det vanliga och La Girafe kommer att erbjuda just detta. Restaurangen erbjuder flera olika koncept som vi hoppas ska passa alla resenärer. Det är efterlängtat att La Girafe nu öppnar på Marknadsplatsen i Terminal 5, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia.

På La Girafe finns rätter att beställa till frukost, heldagsbrunch, lunch och middag. Utbudet på menyn är brett och rätterna beskrivs i detalj för att göra det enkelt och tilltala alla resenärer. Maten tillagas “a la minute” med målet att gästen ska kunna få maten inom 15 minuter. Vissa rätter på a la carte-menyn tillagas som expressrätter och serveras snabbare för de resenärer som har bråttom. 

Sedan 2015 har Pontus Frithiof, ägare och grundare av Pontus Group, och Thomas Dahlstedt, grundare och huvudägare för Nordrest, haft ett nära samarbete. Formerna för samarbetet har under åren varierat, men de senaste åren har ett franchiseupplägg formats, där Nordrest är avtalspart och ansvarar för driften av La Girafe. Pontus sätter sitt signum och dna genom att utforma koncept och menyer med kvalitet, skapa synlighet och fingertoppskänslan mot gästerna.

– Vi på Nordrest är stolta och glada att vi nu har öppnat vår fjärde enhet på Arlanda. Vi ser fram emot att få erbjuda ett spännande koncept som tillför något utöver det vanliga för Arlandas resenärer, säger Michael Bühring, VD Nordrest Restauranger

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Lumiwings har beslutat att lägga ner flyglinjen till Tuzla i Bosnien och Hercegovina.  Stockholm Skavsta Airport...
Det irländska flygbolaget Ryanair lanserar fyra nya linjer inför sommaren 2024 från Stockholm Arlanda Airport...
USA:s obemannade rymdfarkost Odysseus har nu landat på månen efter en veckas lång resa, bekräftar...
Den brittiska storflygplatsen Heathrow redovisar en justerad vinst före skatt på 38 miljoner pund (motsvarande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy