onsdag 22 maj, 2024

Ny flyglinje mellan Arvidsjaur och Tyskland

Dela

Idag finns det fasta flyglinjer mellan fyra tyska städer och Arvidsjaur.  I vinter tillkommer ytterligare en destination.

– Ja, vi får en ny destination till Tyskland. Utöver de som redan finns så kommer det att bli en linje till Köln, säger Ralf Lundberg som är flygplatschef i Arvidsjaur.

Idag finns det förbindelse mellan Arvidsjaur och Hannover, Frankfurt/Hahn, Stuttgart och München. De fyra linjer som idag finns till Tyskland används i huvudsak av biltestare. Men den nya linjen till Köln kommer att ha en annan inriktning.

– Den stor andelen passagerare är troligen turister, säger Ralf Lundberg.

Runt 500 extra passagerare per år räknar flygplatsen med att den nya linjen ska tillföra. Det innebär att det stundvis, när flera plan kommer samtidigt, kommer att vara trångt, både på uppställningsplattan och i ankomsthallen.

För att klara de här kommer fler personer att anställas på flygplatsen.

Källa:sverigesradio.se

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy