fredag 21 jun, 2024

Nya Zeeland kommer att släppa de sista coronarestriktionerna och öppna landet fullt ut från och med 1 augusti, meddelar landets premiärminister Jacinda Ardern.

Dela

Det betyder att återöppnandet sker två månader tidigare än än vad som ursprungligen hade planerats.

– Det här blir välkomna nyheter för familjer, företag och våra invandrargrupper. Det innebär också att flygbolag och kryssningsrederier som planerar att återvända till Nya Zeeland får gott om tid att planera inför högsäsongen under våren och sommaren, säger Arden vid ett möte med näringslivsrepresentanter.

Restriktionerna i Nya Zeeland har varit hårda och landet har gång på gång stängt ner för att förhindra smittspridning. Landet har också fått beröm för att antalet covidrelaterade dödsfall ligger bland bland de absolut lägsta i världen.

Kritiker anser dock att regeringen har varit alltför oflexibel i sin pandemihantering, något man bland annat menar har skadat ekonomin i orimligt hög utsträckning.

Exempelvis har de som besökt landet tvingats sitta i en två veckor lång karantän på särskilda hotell som patrullerats av militären under större delen av pandemin.

Turismen var den i särklass viktigaste inkomstkällan för Nya Zeeland före covidutbrottet då den årligen inbringade motsvarande omkring 110 miljarder kronor per år.

Källa:TT-AFP

Dela

Relaterade inlägg

Nu, inträffar sommarsolståndet. Det innebär är att idag är årets längsta dag. Nu väntar årets kortaste...
Sedan i oktober 2023 har Utrikesdepartementet avrått svenskar från att resa till Libanon. Men trots avrådan...
Bokningstrycket hos Skidanläggningsföretaget Skistar fortsätter att öka. Och det är framförallt de danska gästerna som...
Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy