måndag 20 maj, 2024

Paris återinför krav på munskydd utomhus

Dela

Foto: Mats Montner

Nu är det återigen dags för Parisborna att sätta på sig munskydd när de går ut. Från och med nyårsafton blir det obligatoriskt för alla över elva år att bära munskydd, annars riskerar man böter på 135 euro, omkring 1.400 kronor.

Undantag görs för cyklister, skoterförare och andra som kör tvåhjuliga fordon samt för motionärer, uppger lokala myndigheter.

Frankrike rapporterade på onsdagen ett nytt rekord av covid-19 med 208 000 smittade under det senaste dygnet. Smittspridningen späds på av den nya omikronvarianten.

”Jag skulle inte vilja kalla omikron en våg längre. . .Jag skulle vilja kalla det för en flodvåg”, sade Frankrikes hälsominister Olivier Véran.

Regeringen har tillkännagivit flera nya restriktioner, däribland fortsatt nedstängning av nattklubbar och krav på utökat hemarbetande för anställda som kan jobba på distans.

Krav på munskydd är redan obligatoriskt i offentliga byggnader och i kollektivtrafiken i Frankrike.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...
Rånäs Slott har precis mottagit den prestigefyllda Travellers' Choice-utmärkelsen från Tripadvisor! - Det känns verkligen fantastiskt att...
Soliga dagar och stigande temperaturer får svenskarna att kasta av sig kläderna, men borde du...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy