onsdag 24 apr, 2024

Passagerarlyft för SAS – men pilotstrejken påverkade negativt

Dela

Foto:sas

Nästan 2 miljoner passagerare flög med SAS i augusti. Siffran påverkades negativt av pilotstrejken månaden innan vilken slog mot biljettförsäljningen.

Under augusti reste 1,85 miljoner passagerare med SAS. Det är en ökning med 70 procent jämfört med året innan, och med 40 procent jämfört med juli då pilotstrejken ägde rum.

Pilotstrejken påverkade dock även siffrorna i augusti, uppger bolaget.

”Vi är glada över att se verksamheten ta fart igen i augusti, där SAS återigen hade nästan 2 miljoner resenärer. Det totala antalet passagerare påverkades negativt av pilotstrejken vilket ledde till lägre biljettförsäljning under perioden”, säger SAS vd Anko van der Werff i en kommentar.

Kabinfaktorn, som är ett mått för hur välfyllda planen är, för augusti var 79 procent, en förbättring med 18 procentenheter jämfört med augusti förra året.

SAS-aktien har fallit med 25 procent den senaste månaden och är ned med 60 procent sedan årsskiftet. Bolaget är just nu inne i ett omstruktureringsprogram där målet är att spara 7,5 miljarder kronor per år. Utöver det måste minst 9,5 miljarder kronor i nytt kapital flöda in i SAS, samtidigt som 20 miljarder kronor i skulder och hybridobligationer omvandlas till aktiekapital.

”Vår transformationsplan, SAS Forward, genomförs med fortsatt oförändrad kraft, som leder till att SAS blir ett finansiellt stabilt flygbolag som ska kunna leverera den service som våra kunder förväntar sig”, säger Anko van der Werff.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Swiss International Air Lines (SWISS) planerar att återuppta sina passagerarflygningar till Tel Aviv. Den avgörande...
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid...
Flygbolaget Finnair redovisar en omsättning som var lägre än väntat under första kvartalet. Rörelseresultatet visade...
Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy