måndag 22 apr, 2024

Passagerarlyft i augusti för både Norwegian och Finnair jämfört med i fjol

Dela

Norska flygbolaget Norwegian Air flög 2 miljoner passagerare under augusti, att jämföra med 790.000 passagerare samma månad förra året. Finländska flygbolaget Finnair hade 880.500 passagerare i sin tur, vilket är 230 procent fler än under augusti i fjol.

Norwegians vd Geir Karlsen uppger i en kommentar att bolagets bokningsläge inför hösten är uppmuntrande och att affärsresenärerna är på väg tillbaka.

Norwegians totala passagerartrafik (RPK) ökade med 186 procent till 2,6 miljoner säteskilometer medan kapaciteten (ASK) låg på 3 miljoner säterskilometer, en ökning med 132 procent. Enhetsintäkten (RASK) nådde 0,57, en ökning med 49 procent från 0,38.

Finnair skriver att antalet augustipassagerare var färre än i högsommarmånaden juli, motsvarande ett tapp på 11,9 procent. Effekter av covid-19, inklusive strikta reserestriktioner som införts i många länder, fortsatte att påverka passagerartrafiksiffrorna, skriver bolaget och påpekar att det var särskilt påtagligt i Asien.

Dessutom stängde det ryska luftrummet i slutet av februari, som en följd av sanktioner relaterade till kriget i Ukraina, vilket resulterade i inställda rutter i den asiatiska trafiken, skriver Finnair.

ASK, ett mått på kapacitet, ökade i augusti med drygt 150 procent för Finnair, men var 3,4 procent lägre jämfört med juli. Kapacitetstutnyttjande, mätt som så kallad passenger load factor, ökade med 35,7 procentenheter jämfört med i fjol men sjönk med 8,8 procentenheter jämfört med juli till 77,8 procent.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy