måndag 17 jun, 2024

Passagerarplan har kraschat – 189 saknas

Dela

Foto:lionair.co.id

Ett indonesiskt flygplan tillhörande lågprisbolaget Lion Air har störtat i havet, uppger landets räddningsmyndigheter. Ombord fanns minst 188 personer.

Vrakdelar som tros komma från flygplanet har hittats i närheten av platsen där det försvann,.

Flygplanet, flight JT 610, lyfte från huvudstaden Jakarta på väg mot Pangkal Pinang på ön Bangka, och förlorade kontakt med markstationer efter 13 minuter. Planet tros ha störtat i havet, där vrakdelar inklusive flygplansstolar – som man tror tillhör det drabbade planet – har hittats.

– Vi vet ännu inte om det är några överlevande. Vi hoppas, vi ber, men vi kan inte bekräfta, säger Muhammad Syaugi, chef för landets räddningsmyndighet, vid en presskonferens.

Stor sökinsats
På flygplatsen i Pangkal Pinang samlades oroliga anhöriga till personer ombord på flygplanet, i väntan på nyheter om deras öde.

Enligt CNN deltar båtar, helikoptrar och omkring 130 räddningsarbetare i sökandet efter planet och eventuella överlevande.

Chefen för landets katastrofmyndighet, Sutopo Purwo Nugroho, har twittrat ut bilder som han säger visar vrakdelar och personliga tillhörigheter som hittats i vattnet.

Flygplanet var ett Boeing 737 Max 8, enligt flygbevakningstjänsten Flightradar 24. Om den uppgiften är korrekt rör det sig om ett väldigt nytt plan. Planet ska ha levererats i augusti.

Flygexperten Gerry Soejatman säger till BBC att modellen har haft en del problem sedan den introducerades.

Stort lågsprisbolag
Pangkal Pinang är en gruvstad med uppemot 200 000 invånare, belägen ungefär halvvägs mellan Jakarta och Singapore. Den lockar inte några större skaror utländska turister.

Lion Air är sydöstra Asiens näst största lågprisflygbolag, och har vuxit kraftigt. Fram till 2016 fick flygbolaget inte flyga i europeiskt luftrum, till följd av säkerhetsbrister. Men i somras lyftes förbudet, rapporterar Sydney Morning Herald.

Lion Airs vd säger till Reuters att bolaget försöker hitta mer information om vad som hänt.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...
Det brinner intill flygplatsen i Bryssel. Det skriver belgiska Le Soir. Det ska vara en lagerlokal...
Familjen Gore hade laddat upp för solsemester i Costa Brava utanför Barcelona. Men när de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy