onsdag 24 apr, 2024

Pater Noster vinner Stora Turismpriset 2022

Dela

Fr v: Fredrik Linden (vd Turistrådet Västsverige) samt Mirja Lilja Hagsjö, Anders Rasmusson och Erik Nissen Johansen, Pater Noster

Västra Götalands kandidat Pater Noster – Ett hem vid horisonten vinner Stora Turismpriset 2022. Det stod klart igår när priset delades ut vid en ceremoni på Vasateatern i Stockholm.

– Det är en stor ynnest att få jobba med det här, och det betyder mycket för hela närområdet och regionen, inte minst för Statens fastighetsverk, som tror på oss och vårt arbete. Alla vi som arbetar på Pater Noster älskar ön, de magiska vyerna och väderskiftningarna och förutsättningarna för att skapa grymma gästupplevelser. Nu siktar vi ännu mer på att lyfta destinationen så att ännu fler gäster hittar hit, säger Mirja Lilja Hagsjö, vd och grundare till Pater Noster – Ett hem vid horisonten.

Stora Turismpriset delas ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska man arbeta metodiskt och målmedvetet för att utveckla, sprida och dela kunskaper och för att utveckla en hållbar verksamhet. Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande turism, som delar ut priset. Vinnaren belönas med 100 000 kronor att använda till en kunskapsfrämjande insats.

Lyxhotell i gammal fyrmästarbostad

Pater Noster är ett lyxigt och exklusivt hotellboende beläget i den gamla fyrmästarbostaden vid Pater Noster på ön Hamneskär i havsbandet utanför Marstrand i Bohuslän. Konceptet lanserades under sommaren 2020 och är signerat den göteborgska designbyrån Stylt Trampoli och dess grundare och kreative chef Erik Nissen Johansen, som dessutom är en av delägarna i Pater Noster. 

Sedan öppnandet 2020 har Pater Noster bland annat utsetts till världens bästa hotellkoncept, ett av årtiondets bästa hotell i världen samt varit en del i den goodiebag som delades ut till nominerade skådespelare och regissörer vid Oscarsgalan 2021. Dessutom deltog man i det uppmärksammade konceptet ”Isolated Cinema” i ett samarbete med Göteborg Film Festival 2021, då en privatperson fick tillbringa en hel vecka själv ute på Hamneskär och titta på filmer från festivalprogrammet. Detta genererade över 3 000 publicerade artiklar världen över.

– Stort grattis till Pater Noster! Med sin unika verksamhet agerar de draglok för Västsveriges besöksnäring. Pater Nosters insatser inom hållbar turism är betydande, och trots att de ligger i framkant fortsätter de hela tiden att förbättra sin hållbarhet både utifrån den miljömässiga som den sociala och ekonomiska dimensionen, säger Fredrik Linden, vd Turistrådet Västsverige, som nominerat Pater Noster som Västsveriges kandidat.

Det är första gången sedan 2013, då Stiftelsen Läckö Slott vann, som ett västsvenskt besöksnäringsföretag tar hem Stora Turismpriset. 

Vinnarmotivering

”På ett innovativt och hållbart sätt förvaltar Pater Noster ett svenskt kulturarv. De har omdefinierat begreppet lyxhotell och förvandlat en karg ö till ett attraktivt resmål som sätter Västsverige på den internationella kartan. De är en sann förebild och inspiration för andra företag”

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

I april slog dörrarna upp för Göteborgs nya upplevelsecenter, World of Volvo. Teknisk innovation, ikoniska...
Nu står det klart att Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg blir Årets museum 2024. Priset delas...
Till sommaren lanserar FlixBus två nya linjer till Arlanda flygplats med dagliga avgångar mellan Stockholm...
Kroatien satsar allt mer på cykelturism med fler leder. Från 2024 täcks hela ön Mljet...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy