onsdag 19 jun, 2024

Patric Sjöberg blir ny vd för Stromma

Dela

Foto:Strömma

Patric Sjöberg har utsetts till ny VD och koncernchef för Strömma Turism & Sjöfart AB (Stromma) och tillträder sin nya roll den 1 juni 2019.

Patric kommer närmast från Stockholmsmässan, där han varit VD sedan 2008.

– Det är mycket glädjande att kunna hälsa Patric välkommen till Stromma som ny VD. Hans tidigare erfarenheter inom besöksnäringen gör honom väl lämpad för rollen, säger Hans von Rettig, styrelseordförande för Strömma Turism & Sjöfart.

– Det finns tillfällen i livet när man får erbjudanden som bara inte går att tacka nej till, och det här är ett sådant. Jag har haft en enormt spännande och lärorik tid på Stockholmsmässan, men när möjligheten dök upp att få driva ett större internationellt bolag inom besöksnäringen så kunde jag inte missa den, säger Patric Sjöberg.

Patric har ett långt förflutet inom besöksnäringen. Sedan 2008 har han arbetat som VD för Stockholmsmässan. Patric har tidigare innehaft VD positioner på SAS Human Resources Services AB och SAS Trading AB. Han har även haft olika positioner inom IKEA.

Patric efterträder Jan Larsén, som sedan 1985 framgångsrikt lett Stromma som expanderat till idag fem länder och 13 städer med huvudinriktningen ”Tours & Activities”. Som tidigare informerats lämnar Jan Stromma då 65-årsdag och pensionering närmar sig. Jan kommer att vara knuten till bolaget som senior advisor.

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy