lördag 25 maj, 2024

Plan med över 50 ombord störtade i Iran

Dela

Många befaras döda i en flygkrasch i Zagrosbergen i Iran.

Tidiga uppgifter om att alla 66 ombord bekräftats omkomna har dock dragits tillbaka. Hårt väder och svår terräng har gjort att räddningstjänsten inte kunnat nå olycksplatsen.

Planet hade 60 passagerare och 6 i besättningen när det i dåligt väder försvann över Zagrosbergen på söndagsmorgonen.

Sannolikheten att någon överlevt störtningen är liten. Först sade representanter för flygbolaget Aseman att hoppet är ute om att hitta överlevande, men den uppgiften har sedan dementerats.

Med tanke på de omständigheter som råder i regionen har vi fortfarande inte lyckats hitta olycksplatsen, därför kan vi inte med säkerhet säga att det inte finns några överlevande passagerare, säger flygbolagets talesperson Mohammad Tabatabaie till nyhetsbyrån Isna.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Irna från hjälporganisationen Röda Halvmånen ska en drönare ha skickats i väg för att försöka lokalisera flygplansvraket. 120 personer från 30 olika räddningsteam ska också försöka nå området där planet tros ha kraschat.

Flighten uppges ha varit på väg från huvudstaden Teheran till Yasuj, en stad med uppemot 150.000 invånare i södra Iran.

Förra året var ett märkesår för flygsäkerheten – inte ett enda dödsfall i världen i olyckor med större civila trafikflygplan. Men 2018 har börjat dystert, med nu två krascher på bara en vecka.

Förra helgen störtade en Antonov från flygbolaget Saratov strax efter start från Moskva. Samtliga 71 personer ombord omkom.

Eftersom Iran i decennier har haft delvis strypta handelsförbindelser med omvärlden är den iranska flygplansflottan åldrad. Flygbolaget Asemans flotta innehåller åtminstone tre flygplan av samma modell som olycksplanet som är mer än 20 år gamla.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Östeuropeiska lågprisflygbolaget Wizz Air redovisar ökande omsättning under räkenskapsåret 2023/2024 jämfört med samma period året...
En 73-årig man omkom och över 80 skadades i kraftig turbulens under en flygning på...
SAS och Apollo stärker sitt strategiska partnerskap och signerar nytt treårigt avtal värt 4,5 miljarder...
Norwegian lanserar nya destinationer för vintersäsongen 2024–2025 till bland annat Dubai, Agadir och Hurghada. Det...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy