lördag 25 maj, 2024

Premiär för direktflyget mellan Kiruna och Stuttgart med Eurowings

Dela

Foto:Eurowings

I juli meddelade flygbolaget Eurowings att de satsar på direktflyg mellan Stuttgart och Kiruna för vintersäsongen 2021/2022. I lördags var det premiär för den nya linjen som är av stor betydelse för tillväxten i regionen och besöksnäringen. 

– Vi välkomnar Eurowings och är naturligtvis mycket glada för en ny internationell flyglinje. Att Eurowings etablerar sig på Kiruna Airport är ett tydligt bevis på Kirunas och regionens starka position. Att erbjuda våra resenärer ökad tillgänglighet genom direktflyg är mycket positivt för regionen och besöksnäringen. Den nya direktlinjen till Stuttgart är ett viktigt tillskott till vårt utbud och erbjuder resenärer som vill besöka norra Sverige ett smidigt och tryggt resande vilket kommer att attrahera fler besökare till regionen. Den kommer också att uppskattas av det lokala näringslivet och boende i regionen som kan flyga direkt från Kiruna till Tyskland, säger Andreas Fredriksson, flygplatschef på Kiruna Airport.

Dela

Relaterade inlägg

Östeuropeiska lågprisflygbolaget Wizz Air redovisar ökande omsättning under räkenskapsåret 2023/2024 jämfört med samma period året...
En 73-årig man omkom och över 80 skadades i kraftig turbulens under en flygning på...
SAS och Apollo stärker sitt strategiska partnerskap och signerar nytt treårigt avtal värt 4,5 miljarder...
Norwegian lanserar nya destinationer för vintersäsongen 2024–2025 till bland annat Dubai, Agadir och Hurghada. Det...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy