lördag 20 apr, 2024

Region Västerbotten Turism bjuder in till nationell konferens

Dela

Foto: Region Västerbotten Turism

Foto: Region Västerbotten Turism

På temat ”Hållbar besöksnäring i praktiken” anordnar Region Västerbotten Turism en nationell konferens den 22 mars. Konferensen är digital och vänder sig till besöksnäringens aktörer i både privat och offentlig sektor. 

– Västerbotten ligger i framkant när det gäller hållbar turism och jag hoppas att vi genom konferensen kan få fler att se att det är låga trösklar för att komma i gång, säger Sirpa Kärki, turismstrateg på Region Västerbotten och en av konferensens moderatorer. 

Om konferensen
Randy Durband, VD för Global Sustainable Tourism Council (GSTC) och Västerbottens landshövding Helene Hellmark Knutsson deltar i programmet. Medverkar gör även jämlikhetskonsulterna Vkna som talar om vinster och arbetssätt kopplat till ökad tillgänglighet, samt företag som delar med sig av egna erfarenheter av praktiska hållbarhetsåtgärder. Det blir även inspel från Centrum för besöksnäringsforskning, Högskolan Dalarna samt diskussioner kring biologisk mångfald och kulturarv.

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy