torsdag 18 apr, 2024

Republiken Kroatien firar 30 år som en självständig, erkänd stat!

Dela

Foto:Kroatien

Kroatien är ett land med ett rikt historiskt och kulturellt arv och en vacker natur. Ett land vars rika kulturarv inte bara kan hittas i många muséer, gallerior, kyrkor, national- och naturparker, varav många är upptagna på UNESCOs världsarvslista. Kroatien är unikt genom sin sammanvävda blandning av fyra olika kulturella influenser – från väst och öst, från Centraleuropa och från södra Medelhavet.

Kroatiens största fördel är att landet, trots den långa turismtraditionen, fortfarande är en av de sista oförstörda delarna av Medelhavet när det gäller autenticitet, atmosfär och livsstil. Samtidigt är Kroatien ett sofistikerat land som kan skryta med många kulturella och naturliga platser och aktiviteter, bland annat camping, vattensporter, kultur, wellness och äventyrsturism. En av Kroatiens främsta produkter är utan tvekan den utsökta maten och vinet, som nyligen har visat sig vara bland de bästa av de bästa i internationella rankningar.

30 maj firar Kroatien nationaldag och du är välkommen att inspireras av kroatisk musik, dans och sång samt få inspiration till din Kroatienresa!

På plats finns representanter från bland annat Zadar, Sibenik, Kvarner, Krka National Park, Dubrovnik och Split.

Det kommer även att finnas chans att provsmaka kroatiska delikatesser, testa ekologiska skönhetsprodukter och vinna hotellövernattningar i Kroatien.

Tid och Plats

30 maj, kl 12-17

Strandvägen 8, intill” MS Stockholm”

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy